Dry needling

Dit is een zeer effectieve behandelmethode die we breed kunnen inzetten bij spierklachten die veroorzaakt worden door zowel fysieke als psychische overbelasting. Tijdens de behandeling prikken we met een uiterst dus (acupunctuur)naaldje triggerpoints aan, waardoor deze snel en langdurig ontspannen. We spuiten dus niets in en nemen ook geen vloeistof uit het lichaam weg. Vandaar ook de term 'dry needling'. 

Triggerpoints worden ook wel spierknopen genoemd. Het zijn kleine verhardingen in de spier, die ervoor zorgen dat de spier als het ware blokkeert en verkrampt. Ze kunnen dus voor veel klachten kunnen zorgen. Door ze met een dunne, droge naald aan te prikken, spant de aangeprikte spier kort extra aan. Het prikken zelf zult u waarschijnlijk nauwelijks voelen. Het aanspannen van de aangeprikte spier kan kort wel wat gevoelig zijn, maar al snel zal de spier met de spierknoop ontspannen en verdwijnt direct de gevoeligheid en ook uw klachten zijn dan direct vaak al voelbaar minder. Vaak zijn er meerdere triggerpoints actief, waardoor er als het ware een kettingreactie van klachten optreedt. U zult daarom wellicht een aantal behandelingen nodig hebben voor het optimale resultaat. 

Wij werken uiteraard met inachtneming van alle hygiënische richtlijnen. Denkt u daarbij aan ontsmetting van de huid, het gebruik van nieuwe steriele naaldjes voor elke behandeling en het dragen van medische (latexvrije) handschoenen die wij na elke behandeling wegwerpen. 

Dry needling is niet nieuw, maar wordt wel steeds meer toegepast. De resultaten zijn namelijk zeer goed en de patiënt ervaart meestal snel een aanzienlijke verbetering. De behandelingen vallen voor de verzekering binnen het pakket van fysiotherapie en worden dus vergoed op grond van de polis waar u voor gekozen heeft. Bent u benieuwd wat dry needling voor u kan doen, of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op!